Lejre i 2025.

Uge 13: CSV Sydfyn i Svendborg er for unge med bl.a et svagt kognitivt
Linjen er for unge med et svagt kognitivt og kommunikativt funktionsniveau, og med en lav grad af selvhjulpenhed. De unge kommer oftest fra en kommunal børnespecialskole. Vi tilbyder praksisorienteret temaundervisning, i en fast, tydelig og overskuelig struktur med brug af visuelle støttesystemer. Gennem kommunikation, social træning og undervisning i selvhjulpenhed, guider og vejleder vi de unge i at anvende og udvikle egne kompetencer i overgangen fra barn til voksen. Hver elev har en kontaktlærer, og en vejleder tilknyttet. Formålet med opholdet er blandt andet, at vores unge træner deres sociale relationer, og udvikler deres venskab med deres klassekammerater i trygge rammer, hvilket kræver støtte og guidning. For nogle af vores unge, er det nyt, at skulle sove andre steder end hjemme, hvilket vi har mulighed for, at øve på Søgård Hovedgård. De unge er med til at planlægge vores måltider, handle til turen, pakke, vælge aktiviteter mm.

Uge 15: Børn og unge med forskellige udfordringer fra Den Musiske Helhedsskole i Hillerød
Den Musiske Helhedsskole i Hillerød modtager elever der har sociale, – følelsesmæssige – og indlæringsmæssige vanskeligheder. En del af skolens elever er udredt via Børnepsykiatrisk Afdeling (BUC) og kan have diagnoser jf. ICD-10, herunder Autisme, ADHD, ADD samt tilknytningsforstyrrelse. Flere elever har desuden komorbiditet i form af andre psykiske og/eller adfærdsmæssige vanskeligheder. Den Musiske Helhedsskole har særligt fokus på at skabe et helhedsblik på barnets/den unges udfordringer, hvor vi vægter et tæt og intensivt familiearbejde.

Uge 19: Børn med ADHD, Tourette eller autisme fra Dalumskolen i Odense
Funktionsklasserne på Dalumskolen er specialpædagogiske skoletilbud, der varetager undervisning af elever med gennemgribende udviklings- og funktionsforstyrrelser, såsom ADHD, Tourette eller autisme. I vores klasse er vi 8 elever, fra 2. til 5 klasse. Vores overordnede målsætning for funktionsklasserne på Dalumskolen er, at vores elever skal udsluses så meget som muligt,. Derfor prøver vi voksne omkring klasserne at lave en hverdag, der minder om almenklasserne. Derudover arbejder vi meget med at have en struktur i klassen og omkring eleverne, som gør det muligt for dem at udvikle en indre struktur. I den sammenhæng synes vi, at det er oplagt at tage på lejrskole, (hvilket vores elever aldrig har prøvet), for her vil vi kunne arbejde både med deres indre struktur, og vi vil give dem en oplevelse, som alle elever i almenrækken får tilbudt.

Uge 20: Elever fra 0. kl til 3. kl. med mange forskellige diagnoser fra Ringkøbing Skole, Specialcenter Vest, V1
V1 er den ene del af Specialcenter Vest på Ringkøbing Skole. Eleverne i Specialcenter Vest er kendetegnet ved at have brug for støtte, guidning og specialundervisning i et omfang, der gør at de ikke kan rummes via inklusion i det ordinære skoletilbud. Blandt eleverne er mange diagnoser repræsenteret, almindeligvis indenfor ADHD/ADD, autismespektrumforstyrrelser, hjerneskade, og tidligt skadede. Basen rummer også en del elever med generelle indlæringsvanskeligheder, elever som lider af omsorgssvigt, manglende sociale kompetencer og med ringe mulighed for at få den rette støtte via hjemmet. En del af eleverne har ikke været på et lejrophold eller været på ferie med familien og for de fleste vil det være en stor udfordring at skulle være hjemmefra i 4 dage, ligesom det at være sammen med andre og forholde sig til dem i alle døgnets timer vil være nyt.

Uge 21 mandag - onsdag: Specialcenter Sigrid Undset i Kalundborg er for unge med generelle indlæringsvanskeligheder og psykiske handicaps som ADHD, Autisme o.l
De unge fra Specialcenter Sigrid Undset har generelle indlæringsvanskeligheder. Nogle af de unge har en del diagnoser udover deres generelle indlæringsvanskeligheder. Her kan nævnes: ADHD, angst, autisme, infantil autisme, Tourettes syndrom, shaking-baby-syndrom, forskellige genbetingede syndromer som Downs syndrom, Williams syndrom, Wolf-Hirschorn-syndrom. Opholdet på Søgård er for udskolingselever, der ikke er vant til at færdes i andre fællesskaber og miljøer end hjem og skole. Formålet er at styrke de sociale relationer og få gode oplevelser sammen.

Uge 21 onsdag - fredag: Specialcenter Sigrid Undset i Kalundborg er for børn med generelle indlæringsvanskeligheder og psykiske handicaps som ADHD, Autisme o.l
Børnene og de unge fra Specialcenter Sigrid Undset har generelle indlæringsvanskeligheder. Nogle af børnene har en del diagnoser udover deres generelle indlæringsvanskeligheder. Her kan nævnes: ADHD, angst, autisme, infantil autisme, Tourettes syndrom, shaking-baby-syndrom, forskellige genbetingede syndromer som Downs syndrom, Williams syndrom, Wolf-Hirschorn-syndrom. Opholdet på Søgård er for elever, der ikke er vant til at færdes i andre fællesskaber og miljøer end hjem og skole.

Uge 22: MIR Ledøje, Smørum er en dagbehandlingsskole med elever primært indenfor autisme spektret, ADHD, ADD, OCD, PDA, angst m.m.
Mir skolerne er et dagbehandlingstilbud med specialundervisning for elever i alderen 6-18 år. Vi modtager elever med diagnostiske vanskeligheder og/eller socio-emotionelle forstyrrelser. Størstedelen af vores elever har en autismespektrumsforstyrrelse med f.eks. ADHD, OCD, ADD, angst, selvskadende adfærd, skolevægring eller PDA oven i. ADHD, OCD, ADD e.l. kan også være elevernes primære vanskelighed. Formålet med opholdet på Søgård Hovedgård, vil være for at give børnene trygge rammer til at skabe rum for udvikling, relationer og socialt samspil mellem børn og voksne.

Uge 23: Krisecenter for voldsramte kvinder og børn. Af sikkerhedsmæssige årsager kan vi ikke oplyse deres navn samt hvor i landet de kommer fra
På krisecentret tilbyder vi kvinder og børn der har været udsat for vold, et midlertidigt ophold i et trygt og støttende miljø. Vores indsatser favner alt indenfor juridisk bistand, risikovurdering, terapeutiske forløb, traumebehandling og børnefaglige aktiviteter. Målet er at give familierne fornyet håb og en vej mod et bedre liv, uden vold. Både børn og kvinder er traumatiseret af den vold de har været en del af. Mange af børnene har et overbelastet nervesystem og svært ved at begå sig relationelt. Deres sikkerhedsmæssige situation, begrænser muligheden for at komme i daginstitution eller skole, så ofte foregår hverdagen indenfor krisecentrets snævre rammer. Familiernes ophold kan, afhængig af sagsbehandlingstiden, vare helt op til et år. Formålet med et ophold på Søgård, er at give børnene og deres mødre en positiv oplevelse væk fra de trængte rammer og ud hvor der er lidt højere til loftet. Et pusterum med plads til leg, samvær, grin og fællesskab, og hvor det ikke er volden og effekten heraf, der er i fokus.

Uge 24: Børn og unge med gennemgribende psykiske udviklingsforstyrrelser fra Fensmarkskolen på Nørrebro i København
Eleverne er udfordrede på flere forskellige punkter, og er lige så skønne som de er forskellige. Der er elever uden sprog, og elever med fint sprog. Fælles for dem alle, er at deres kognitionsniveau er maksimalt halv levealder. Fælles for børnene er at de kognitivt er udfordrede i en grad så de behøver tæt voksenstøtte. Formålet er at børnene kan opleve et lejrophold i fællesskab med deres klassekammerater. Flere af børnene er ikke vant til at sove ude, så det vil være en stor gave for dem.

Uge 25: Botilbud Sacura i Haslev er for unge med diverse udfordringer
Fonden for Botilbud Sacura er for unge, der har behov for pædagogisk støtte, med henblik på, at udvikle sig til et mere selvstændigt voksenliv. På Sacura arbejdes der med den enkelte unges skønhed, hvor individet og dets behov er i fokus. De unge på Botilbud Sacura har ofte en historik med ensomhed og andre sociale udfordringer, hvorfor de oftest har haft svært ved at finde plads og værd i et fællesskab. På grund af opvækstvilkår, diagnoser så som autismespektrum og opmærksomhedsforstyrrelse samt andre udfordringer har de unge et behov for moderat socialpædagogisk støtte og strukturerede rammer for at sikre en god, personlig og social udvikling, hvor selvstændiggørelse er i fokus.

Uge 27: Børn og unge med generelle indlæringsvanskeligheder fra Helhedstilbuddet Skovmoseskolen i Rødovre
Fælles for Skovmoseskolens elever er, at de alle har et eller flere handicap, så som Downs Syndrom eller andre genetisk betingede variationer. De kan være blevet skadede før eller under deres fødsel. De kan have haft sygdomme, som fx meningitis, eller været ude for ulykker, der har forårsaget hjerneskader. Enkelte elever har autisme i lettere grad - eller ADHD. De har brug for struktur, støtte og udfordringer.

Uge 28: Døgninstitution Bifrost afd. Bygden i Børkop er for handicappede børn og unge
Børnene på Bygden er enten i støtteophold eller anbragt. De har overvejende diagnoser, inden for autismespektret og ADHD, samt udviklingshæmning, genfejl og fysiske handikaps i forskellige grader. Børnene får via opholdet på Søgård Hovedgård mulighed for at opleve at komme på sommerferie på samme måde som neurotypiske børn. Som ekstra gevinst bliver der mulighed for god relationsdannelse mellem børn og personale ved at opholde sig sammen i længere tid. Ledelsen af Bygden vil deltage på turen for at faciliterer den gode oplevelse.

Uge 29: Omsorgssvigtede børn og unge fra Sydstjernen i Ribe
Sydstjernen er et børne og unge hjem (døgninstitution) for børn og unge i alderen 4 til 18 + (dvs. man kan få sit efterværn på Sydstjernen). Børnene og de unge der bor på Sydstjernen har været udsat for massivt omsorgssvigt gennem deres opvækst, hvilket er medårsag til, at de har udfordringer social og adfærdsmæssigt. Formålet med et ophold på Søgård vil for os være, at vise vores børn og unge Langeland, at introducere dem for bl.a. udeliv / natur samt at skabe nye fællesskaber på tværs af vores to huse. Vi håber at lejren på Langeland vil give dem mulighed for at opleve udelivet og de naturskønne omgivelser som Langeland har at byde på.

Uge 30: Børn og unge med bl.a. tilknytningsforstyrrelser fra Lærkebo i Aarup
Lærkebo er en døgninstitution for børn og unge i alderen 4 til 13 år som er præget af omsorgssvigt, tilknytningsforstyrrelser, ADHD m.m. Formålet med et ophold på Søgård, er at give dem oplevelser uden for deres nærområde, for de fleste af børnene og de unge har ingen mulighed for at overnatte / holde ferie med forældre eller pårørende.

Uge 31: Omsorgssvigtede børn og unge fra Børne- og Ungehjem Dannevirke i Haderslev
Dannevirke er et børne- og ungehjem med børn i alderen 0-22 år. De børn og unge der bor på Dannevirke har enten personlige, sociale eller adfærdsmæssige udfordringer efter en opvækst præget af omsorgssvigt. Vi ønsker at give børnene en ferieoplevelse med fokus på fællesskabet og med naturen som base.

Uge 32: Børn fra Børnehjemmet Villaen fra Kerteminde
Villaen er et behandlingshjem for børn i alderen 3-18 år. Alle børnene har en individuel behandlingsplan som følges, med hjælp og støtte fra pædagogerne i det daglige. Der er tale om børn med personlige og sociale problemer. Deres opvækst har været præget af omsorgssvigt. Formålet med opholdet på Søgård Hovedgård er at give børnene et afbræk i hverdagen og få nye oplevelser, da børnene ellers ikke får en ferieoplevelse.

Uge 33: Børn og unge med udviklingsudfordringer fra Det Socialpædagogiske Opholdssted Æblegården i Årslev
Børnene og de unge på Æblegården har gennemgribende udviklingsforstyrrelser emotionelt, motorisk, socialt og psykisk med generelle og specifikke indlæringsvanskeligheder til følge. Formålet med opholdet er at kører et lille forløb omkring den kolde krig, og i den forbindelse bl.a. at besøge Langelandsfortet. Der vil også blive lagt vægt på det sociale. Her vil der arbejdes videre i de sociale mål de forskellige elever allerede har, men med en lidt anden vinkel, blandt andet givet af den lidt anderledes hverdag det giver at være på et nyt sted.

Uge 34: Sorgenfriskolen er et skoletilbud for elever med autismediagnoser. AFLYST

Uge 34: Børn med diagnoser så som ADHD, Autisme, tidligt skadet m.m. fra Kathøj Svallerup Skole i Kalundborg

Uge 35: Børn i alderen 8-13 år (indskoling og mellemtrin) med særlige vanskeligheder fra Dagskolen Vikasku fra Frederiksberg
VIKASKU et behandlings- og skoletilbud for en bred målgruppe af børn og unge mellem 8 år og 16 år med særlige vanskeligheder. Børnene og de unge kan af psykosociale, undervisnings- eller familierelaterede årsager ikke fortsætte deres skolegang i folkeskolen. Vikasku har sårbare børn og unge med personlige, sociale eller emotionelle udviklingsforstyrrelser og diagnoser som ADHD og autisme-spektrumforstyrrelser. En del af børnene kæmper - ud over deres faglige udfordringer - med social ensomhed, indadvendt adfærd, manglende trivsel og manglende selvværd. En fælles lejrophold på Søgård Hovedgård giver os mulighed for at give børnene unikke oplevelser i fællesskab, skabe relationer både børnene imellem, men også mellem børn og voksne. Det tætte relationsarbejde er en af grundstene i vores arbejde på Vikasku.

Uge 36: Børn i alderen 12-16 år (udskolingen) med særlige vanskeligheder fra Dagskolen Vikasku fra Frederiksberg
VIKASKU et behandlings- og skoletilbud for en bred målgruppe af børn og unge mellem 8 år og 16 år med særlige vanskeligheder. Børnene og de unge kan af psykosociale, undervisnings- eller familierelaterede årsager ikke fortsætte deres skolegang i folkeskolen. Vikasku har sårbare børn og unge med personlige, sociale eller emotionelle udviklingsforstyrrelser og diagnoser som ADHD og autisme-spektrumforstyrrelser. En del af børnene kæmper - ud over deres faglige udfordringer - med social ensomhed, indadvendt adfærd, manglende trivsel og manglende selvværd. En fælles lejrophold på Søgård Hovedgård giver os mulighed for at give børnene unikke oplevelser i fællesskab, skabe relationer både børnene imellem, men også mellem børn og voksne. Det tætte relationsarbejde er en af grundstene i vores arbejde på Vikasku.

Uge 37: Børn og unge med særlige behov fra Finderup Efterskole i Skjern, AFLYST

Uge 37: Topshøj i Sorø er en skole og behandlingstilbud for børn der mistrives i den ordinære folkeskole
Familieinstitutionen Topshøj er en dagbehandlingsskole der tilbyder børn og uge fra 0. - 9. klasse et intensivt fagligt, pædagogisk og behandlingsmæssigt form, der retter sig mod inklusion i folkeskolen eller mod en ungdomsuddannelse. Skolen er rettet mod børn og unge med diagnoser og/eller andre alvorlige problematiske forhold, der gør det vanskeligt at være i en læreproces og udvikle sig socialt og personligt i et fællesskab med andre. Formålet med opholdet er relationsdannelse på tværs af aldersgrupper og sociale aktiviteter og oplevelser som de ikke har haft erfaringer med før.

Uge 38: Unge der er diagnosticeret med autisme eller beslægtede udviklingsforstyrrelser fra opholdsstedet Ørting i Odder
Ørting er et helhedstilbud med professionelle og omsorgsfulde tilbud til børn og unge med autisme. Vi har fokus på at inddrage den enkelte unge og familien for i fællesskab at skabe det helt rigtige forløb. Vores arbejde ligger i at forme rammerne omkring den unge ved at skabe meningsfuldt indhold i dagligdagen og danne relationer til den enkelte unge. De unge skal opleve glæden ved at lære noget og glæden ved at være sammen med andre unge. Vi lægger vægt på, at de unge føler sig ligeværdige og kompetente. Vi støtter dem i, at de hver især udvikler sig i eget tempo og lærer strategier for, hvordan de kan takle deres udfordringer, således at de kan leve et (voksen)liv med øget livskvalitet og livsglæde.

Uge 39: Børn og unge med vidtgående psykosociale problemstillinger fra opholdsstedet Sørningevej 2 i Jyderup
Opholdsstedet Sørningevej 2 er et socialpædagogisk opholdssted, som varetager børn og unges daglige trivsel, de arbejder med relationer, gode oplevelser og fællesskaber. Børnene og de unge har vidtgående psykosociale problemstillinger, som følge af omsorgssvigt og sammenbrud i tidligere anbringelser. Formålet med opholdet er at skabe mere fælles forståelse og sammenhæng til glæde for børn og de voksne.

Uge 41: Udsatte børn og unge fra Børnehuset Buen i Hillerød
Børnehuset Buen er et socialpædagogisk forebyggende foranstaltningstilbud til udsatte børn og familier i Hillerød kommune. Målgruppen er børn fra 4-14 år og deres familier, der i kortere eller længere perioder af deres liv har brug for støtte til at klare hverdagen. Endvidere indgår der også en efterværnsgruppe med børn/unge fra 15 år og opefter. Formålet med opholdet på Søgård Hovedgård er, at give børn/unge og personalet mulighed for en samlet fælles oplevelse udenfor de vante rammer, idet det vil give dem mulighed for nye sociale relationer i andre sammenhænge og under andre rammer end hverdagen i Børnehuset Buen normalt giver mulighed for. Dette øger børnenes kompetencer for at øge netværket og følelsen af fællesskab. Mange af vores børn kommer fra hjem med manglende overskud både personligt og økonomisk, hvilket betyder at børnene ikke er vant med aktiviteter som udflugter og ferier. Der er tale om normalt begavede dejlige børn, hvor flere af børnene grundet omsorgssvigt har psykosociale og emotionelle vanskeligheder, men dog har samme behov for dejlige berigende oplevelser sammen med andre, som andre børn har.

Uge 42: Børn og unge med fysisk og/eller psykisk handicap fra Granbohus i Fredensborg
Børnene og de unge er alle hjemmeboende, som har en eller anden form for fysisk og/eller psykisk handicap, som gør dem berettiget til et støtteophold. Granbo Tour er en underafdeling af Granbohus, drevet af Fredensborg Kommune, men børnene og de unge kan komme fra hele Hovedstadsregionen. Formålet er, at de kan komme ud og opleve verden, i trygge rammer, med ligesindede børn og unge, og af den vej skabe sig nogle relationer og et socialt netværk, uafhængigt af deres familier derhjemme, og øve sig på at være væk hjemmefra.

Uge 43:Børne og unge hjemmet Posekær i Aabenraa Kommune er for børn og unge med fysisk og psykisk nedsat funktionsevne
Vi er en døgninstitution for børn og unge med fysisk og psykisk nedsat funktionsevne. Huset er opdelt i 4 bo grupper, hvor der bor børn mellem 0-18 år som alle har forskellige diagnoser såsom autisme, muskelsvind og mange andre. Formålet med børnelejren på Langeland er at give børnene en ferie, hvor der er rum og plads både udendørs og indendørs hvor de kan udfolde sig og få nogle gode sociale oplevelser, som de især er udfordret på.